Eski zamanlara gidecek olursak sütyenin kullanım amacı mahremiyete dikkat etmektir. Göğse bez konularak başlayan yolculuk günümüze kadar gelmiştir. Kumaşların artması ve çeşitli şekillerde kullanılmasıyla modernleşmiştir. Sadece kumaş olarak değil amaç olarak da farklılaşmıştır. İlk zamanlar mahremiyet ön plandayken şu an sağlık açısından önemi yer almaktadır.

Hiç istenilmese de yaş ilerledikçe vücutta negatif değişimler meydana gelir. Bu nedenle kadınlar sütyen kullanmaya devam ederek eski görüntülerine devam etmek isterler. Günümüzde göğüslerin daha iyi görünmesi sütyen giyme nedenlerinin en başında gelmektedir.

 

Kadınlar Vücudunun Bir Parçası Olan Sütyenin Faydalarını Ne Kadar Biliyor?

 

Yıllardır kullanılan sütyen belki de neden giyildiği sorgulanmadan kullanılmaya başlanmıştır. Bunun sonucunda sütyen giymemekten ya da yanlış sütyen seçiminden bazı sağlık sorunları meydana gelmektedir. Üzerinde durulması gereken nokta sütyenin rahat olması ve vücutta ki duruşudur. Sütyenin faydalarını ise aşağıda ki gibi sıralayabiliriz.

 

Göğse Destek Olup Sarkmayı Engeller

 

Göğüste yer alan yağ ve bezeler sık doğum, kilo alımı gibi sebeplerden yaş ilerledikçe sarkmalara neden olur. Sütyen ise bu durumu önlemeye çalışır. Yani göğsü yukarı kaldırarak gergin ve sıkı olmasını sağlar. Hem kadınları rahat hissettirir hem de meydana gelebilecek ağrıları ortadan kaldırır.

 

Omuz ve Sırt Hastalıklarını Önler

 

Faydası sadece görüntüden ibaret olmayan sütyen, omuz ve sırt için fayda sağlayıp çokça boyun ve omuz problemlerine engel olmaktadır.

 

Kişinin Kendine Güvenmesini Sağlar

 

Sütyen kadınların kendine güvenmesine yardımcı olup gün içinde rahat olasını sağlar. Sebebi ise sütyenin işlevi, kalitesi ve tasarımıdır. Üzerine giyinilen herhangi bir kıyafetin görünümünü etkilemektedir.

 

Fiziki Duruşa ve Görünüşe Fayda Sağlar

 

Sütyenler kadınların güzel gözükmelerine ve giysilerin daha iyi durmasını sağlar. Bu nedenle vücut şekillerine yön vererek istediğimiz görüntüde olmamıza yardımcı olur. Aynı zamanda göğüs büyütme ya da küçültme gibi alternatifleri de olanak sunar.

 

Göğüsleri Korur

 

Göğüsleri sarıp sıkıca tutan sütyenler, ani hareket ve sallanmaları önler. Fiziksel aktiviteler esnasında göğüste meydana gelebilecek yaralanmaları engellemede yardımcı olur. Doğru tercih yaptığımız bir sütyen göğsünüzün dokusunu zarar verecek baskılardan korur.

Sütyen modellerinin çeşitli olması kadınların seçim yaparken zorlamaktadır. Bu nedenle yanlış seçimlere neden olmaktadır.